VIDEO – Oslavy ZŠ Závodu míru Pardubice

Čtyřicáté výročí od svého založení oslavila Základní škola Pardubice, nábřeží Závodu míru, která je úplnou městskou školou s 1. až 9. postupným ročníkem. Specifikem školy je rozšířená výuka jazyků.

„Jsem nadšená ze zaměření školy na výuku cizích jazyků. To, že se tady vzdělávají děti v několika jazycích, znamená obrovskou šanci pro tyto děti uspět v dalším reálném životě,“ řekla během oslav starostka Městského obvodu Pardubice Alena Stehnová. Přiznala se rovněž, že jsou se současnou ředitelkou školy Jarmilou Staňkovou spolužačky.

Děti si došly pro jednoho z absolventů školy, náměstka primátora Jakuba Rychteckého, v obrovském průvodu přímo na pardubickou radnici. Ten se pak i společně s místopředsedkyní senátu Miluší Horskou zúčastnil odpoledního programu pro rodiče. „To je moje alma mater, já jsem tady strávil krásných devět let. Všimli jste si, že jsem neprodlužoval, takže skutečně jen devět let,“ bavil přítomné náměstek. Ve školním roce 2019-2020 školu navštěvuje celkem 593 žáků ve 23 třídách. Současná nabídka jazyků zahrnuje angličtinu, němčinu, francouzštinu, ruštinu a španělštinu. Partnerskými školami jsou Grundschule v německém Selbu a Brannaskolan ve švédském městě Skelleftea.

Sdílej na sociální síti: