Do podzimního čísla připravujeme: zvětšit perimetr předzahrádek?

Předzahrádky u restauračních zařízení mají dle platné vyhlášky města omezený provoz do 22. hodiny. Výjimkou jsou ta, která sídlí na centrálním historickém Pernštýnském náměstí a jeho nejbližším okolí, kde smějí návštěvníci konzumovat až do půlnoci. Perimetr oblasti je (viz mapka) vymezený ulicí Jahnova, náměstím Republiky, zámeckým parkem a Příhrádkem, Bělobranským náměstím a ulicí Na Třísle. Později k těmto „občerstvovnám“ přibyla ještě zařízení na třídě Míru.

Co si myslí o problematice zastupitel Jiří Lejhanec:

“Předzahrádky po půlnoci a do půlnoci je velmi ožehavé téma a těžko se to dá řešit plošným opatřením. Rozumím rozhodnutí v centru města z důvodu oživení a cestovního ruchu nechat předzahrádky do půlnoci. Je to pěkný pohled, kdy ve večerních hodinách za teplého večera procházíte centrem města, kde se baví lidé. Jsem rád, že to v Pardubicích mohu zažívat a dostáváme se tímto v očích návštěvníků od malých pustých měst spíše k letoviskům z letních dovolených. Je jasné, že se to lidem zde bydlícím úplně nelíbí, ale to hold centrum všech vyspělých měst takto má a musí s tím obyvatel tak exponovaného místa počítat. Nyní druhý pohled okolních restauračních zařízení, kde ve 22:00 stojí strážník s pokutovým blokem, namátkou restaurace St. Patrick a Beseda, které jsou také v centru a samozřejmě celá řada dalších. Proč oni nemohou uspokojovat své zákazníky? Kdo to má určit? A co lidé v okolí, co jdou ráno do práce a hluk s ulice je v létě budí den co den?

Centrum města by mělo žít. Tam patří velká náměstí a hlavní třídy. Myslím si, že Pardubice to mají zvoleno velmi dobře a jen bych to kosmeticky upravil. V Pardubicích jsou dobře zavedené restaurace, které si od města pronajímají veřejný prostor pro předzahrádku a těm bych to po dobu pronájmu povolil také. Paradoxně jsme již všichni přišli o klid díky kuřáckému zákonu, kde všichni návštěvníci všech restauračních zařízení kouří venku před restaurací a hlučí všude, ať už restaurace má  či nemá předzahrádku a to nám nevadí a nebo také vadí a nemůžeme s tím nic dělat?”

Foto.: www.pardubice.eu
Sdílej na sociální síti:

6 Comments on “Do podzimního čísla připravujeme: zvětšit perimetr předzahrádek?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *