Zastupitel Patrik Dospěl komentuje problematiku parkování

Není řešením jednorázově zvednout ceny parkovného bez možných alternativ. Tomuto zvýšení cen mělo předcházet vybudování záchytných parkovišť při okrajích města, s vytvořenou infrastrukturou a dostupnou kyvadlovou dopravou. Nejen pro tato parkoviště, ale i pro parkovací domy v rámci města existují vytipované lokality a studie proveditelnosti, bohužel prozatím nevidíme v této záležitosti žádný pokrok.

Nárůst automobilové dopravy je evidentní a tento trend se v dohledné době rozhodně nezmění. Město Pardubice na tento fakt není připraveno, ať se budeme bavit o chybějícím obchvatu města nebo nedostatečným počtem parkovacích míst. Parkování a doprava jsou spojené nádoby, které bychom měli řešit prioritně. Dokud nebudou mít řidiči možnost jezdit jinudy než přes střed města nebo zaparkovat na kraji města a dojet kyvadlovou dopravou do centra, tak bude tento problém přetrvávat i nadále.

Zvýšení parkovného je pouze dočasným řešením, který do budoucna nic neřeší. Kromě toho si jistě někteří z Vás všimli, že problém s parkováním se v některých místech ve městě pouze přesunul z míst placeného stání do přilehlých ulic, kde řidiči mohou prozatím parkovat bezplatně, což má negativní vliv na residenty, kteří potom nemají možnost zaparkovat v místě svého bydliště. Určitou měrou by městu mohl pomoci projekt Smart City (pokud se s ním bude pracovat), nicméně bez těchto základních nedostatků nám ani tento projekt nepomůže.

Sdílej na sociální síti:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *